• sabinav 10w

  ***

  Dhimbje e artë
  Ajo që përtyp sikur helmin
  E parë dhe të fundit
  Pa u ndjerë
  Kalon si turist
  N'atë qytet
  Ku ke ngjyer duart me baltë
  Dhe ke pikturuar fustanet e fëmijërisë,
  Ku hapat e parë kanë ngazëllyer sytë
  E të shtrenjtit at
  Që balta tanimë i rëndon mbi shpinë
  Si kujtimet e mia
  Që përzihen me pluhurat e stinës
  Dhe shkelen ftohtë nga rrotat mbi asfalt
  Të prek me zemër, qytet që më vjedh lotët
  Dhe n'stomak m'gatuan një turli kujtimesh e dhimbjesh
  ©sabinav