• sabinav 6w

  Kujtimet më shohin (Tomas Transtromer)

  Një mëngjes qershori, shumë herët
  Për t’u zgjuar, shumë vonë
  Për të rimbyllur sytë.

  Duhet të dalë dhe të futem thellë në gjelbërim
  të kujtimeve, e më ndjekin me vështrime.

  Nuk shihen, shkrihen totalisht
  Me sfondin, kameleon perfekt.

  Janë kaq pranë sa I ndjej të frymëmarrin,
  Saqë kënga e zogjve
  Tingëllon e shurdhët
  Përktheu:S.V
  ©sabinav