• sabinav 10w

  ***

  Unë po e kuptoj
  Që nuk ekzistojmë
  Kërkojmë frymën e amëshuar
  Tia veshim atij mishi
  Me ngjyrën që s’njohim
  Atë frymë e kam tash;
  Në grykë, n’kraharor
  Po m’përshkon tërë trupin
  Dhe qenien
  T’kërkoj ty!
  Q’I rri kaq mirë frymës time
  Por ngjyrën s’ta shquaj dot
  Dhe pres;
  Ti vesh frymës gjithçkanë e asgjësë,
  Mas veten,
  Hapat,
  Të rrahurat,
  E nis nga fillimi
  Dikur kam nevojë të kuptoj
  Se asgjë nuk ekziston…
  ©sabinav